Brčko

Brčko: U nedjelju, 06.09.2020. godine, privremena obustava i zabrana saobraćaja zbog “Vidovdanske trke”

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta BiH izdala je Rješenje o privremenom obustavljanju i zabrani saobraćaja zbog održavanja sportske manifestacije na cesti – atletsko takmičenje pod nazivom “24. Vidovdanska trka” ulicama grada Brčko distrikta BiH, na dan 06.09.2020 godine.

Na dan održavanja sportske manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj i to:

Prostor Bulevara mira sukcesivno zatvoren za saobraćaj, i to od skretanja kod “Addiko” banke do semafora kod “Naše” banke (jedna traka bulevara) od 07:00 do 20:00 sati, traka od pruge do “Naše” banke zatvorena za saobraćaj od 14:00 časova, a druga traka duž cijelog Bulevara mira (od Nove banke do pruge) zatvara se u vremenu od 15:30 do 18:30 časova.

Saobraćaj ulicama grada Brčko distrikta BiH se zatvara sledećim redoslijedom:

– od 15:20 do16:30 Bulevar mira i ulica Islahijet;

– od 15:40 do 18:00 ulice: Braće Ribnikar u “Š” naselju, Trg pravde, Štrosmajerova, Tina Ujevića, Studentska, Paje Jovanovića, Marina Držića, Safeta Muratovića, Bosanskih Kraljeva, Njegoševa, i Braće Ćuskića;

– od 16:00 do 18:00 časova ulica Nikole Tesle i Put kroz “bescarinsku zonu”;

– od 16:10 do 18:00 Bijeljinska cesta (od MB Radić pumpe – lijeva traka, dok je desna traka slobodna za alternativni put do skretanja za Luku) te ulice Uzunovića i Bulevar mira.

Alternativni put za hitne slučajeve u vremenu održavanja glavne trke na 10 km u vremenu od 15:50 do 17:40 časova, određen je put kroz “Luku” ( saobraćajnica od MB Radić pumpe do skretanja u Luku se dijeli fizičkim preprekama gdje je jedna traka slobodna za saobraćaj a druga za odvijanje takmičenja), a alternativni put za redovni saobraćaj je obilaznica oko grada Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button