RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U petak četvrti Sajam obrazovanja i zapošljavanja

Četvrti Sajam obazovanja i zapošljavanja kojega organizira Zavod za zapošljavanje u suradnji s Vladom Brčko distrikta i Omladinskim centrom “Vermont” bit će održan u petak 27. svibnja u prostorijama brčanskog Omladinskog centra.

Cilj organiziranja ovog sajma je da se na jednom mjestu okupe svi zainteresirani poslodavci, nezaposlene osobe te učenici osnovnih i srednjih škola kako bi jednostavnije odabrali svoj dalji profesionalni put.

Sajmu će prisustvovati 25 poslodavaca s područja Distrikta koji trenutno imaju raspisane natječaje za posao, 25 bosansko-hercegovačkih sveučilišta i četiri srednje škole koje će zainteresiranima prezentirati smjerove iz svoje ponude.

Na samom sajmu bit će otvorena i Kancelarija za karijerno savjetovanje koja za cilj ima da mladima ukaže na mogućnosti daljeg obrazovanja i zapošljavanja.

Sajam obazovanja i zapošljavanja u petak će biti otvoren od 11:00 do 17:00 sati, a u sklopu njega će biti upriličena i panel-diskusija na temu „Odlazak mladih iz BiH“ na kojoj će sudjelovati predstavnici nekoliko Vladinih Odjela, predsjednik Udruge poslodavaca te predstavništvo Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, jer „ponuda obrazovanja i gospodarstva je ta koja bi mlade trebala zaustaviti od odlaska“, istaknuli su organizatori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ZZZ Brčko: Uskoro zaposlenje za 150 nezaposlenih lica

Mirsad Arnautović

Brčko: Počela edukacija za aplikante u Programu samozapošljavanja

Mirsad Arnautović

Brčko: Zavod za zapošljavanje već dvije godine uspješno realizuje projekat “Mobilni biro”

Mirsad Arnautović