RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U policijskog akciji “Bronhi” uhapšene dvije osobe

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja provođenje sistematičnih i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH proveli akciju kodnog naziva “BRONHI” dana 11.11.2021. godine.

Tokom akcije izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području grada, pretresi dva lica, jednog stambenog i pomoćnog objekta, jednog vozila, gdje su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti: zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” ukupne neto mase 127,842 grama i bijela kremasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin Speed” ukupne bruto mase 233,306 grama i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti korišteni u krivičnom postupku. Izvršenim preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “Marihuana” i opojnoj drogi “Amfetamin Speed”.

U okviru akcije slobode su lišena lica Š.E. rođen 1990. godine i K.A. rođen 1999. godine oba iz Brčkog, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krvičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Navedena lica će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta BiH uhapsila S.B. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti izbornih procesa

Radio Brčko

Srbija odbila zahtjev BiH za izručenje Osmana Osmanovića

Radio Brčko

Policija BD: Privremena obustava i zabrana saobraćaja na dan 07.03.2020.

Radio Brčko