RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Усвојен трећи ребаланс буџета у износу од 16,4 милиона КМ

Влада Брчко дистрикта усвојила је трећи ребаланс буџета за ову фискалну годину у износу од 16. 414. 112 КМ, изјавио је данас на конференцији за новинаре, након 14. ванредне сједнице, градоначелник дистрикта Брчко, Есед Кадрић.

„Основни мотив израде ребаланса буџета је била потреба да се капитални буџет из 2019. године остави у финкцији“, рекао је Кадрић.

Говорећи о детаљима ребаланса, градоначелник је посебно издвојио нови пројекат обнове обданишта у Дубравама, рекавши да су остварене и одређене уштеде и смањења буџета у 2021. години у износу већем од 1. 678. 000 КМ.

„Издвојили смо 180. 000 КМ за стипендије брчанским студентима чиме ћемо осигурати добијање стипендија за све оне који су аплицирали, а испуњавају услове“, нагласио је Кадрић.

Кадрић је појаснио да су ребалансом осигурана средства за три пројекта у Одјељењу за избјегла и расељена лица, а ради се о програму стамбеног збрињавања односно санацији објеката, обнови индивидаулних објеката расељених лица и повратника у Брчко, као и средства по пројекту стамбеног збрињавања расељених лица која се желе интегрисати у локалну заједницу.

Говорећи о капиталним пројектима из ове године, градоначелник је нагласио да ће се из обезбијеђене уштеде издвојити 150. 000 КМ за прву фазу реконструкције објекта Камерни театар у Брчком, као и 130. 000 КМ за набавку возила за превоз дијализних пацијената.

„Влада је прихватила захтјев Одјељења за образовање за издградњу два нова обданишта у Српској Вароши и мјесној заједици Бродуша за која од раније имамо планирана средства“, истакао је градоначелник Кадрић.

Планирано је и 400. 000 КМ за изградњу фискултурне сале за потребе ученика Пољопривредне и медицинске школе.

Кадрић је такође најавио издвајање средстава за пројектовање пјешачке зоне у улици Ислахијет и дијела улице Иве Андрића у центру града, као и наставак изградње пјешачке зоне низ Коначко брдо до Савске џамије.

На крају обраћања, још је најавио и издвајање средстава у износу од 50. 000 КМ за потребе реконструкције објеката који користи Служба борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Kadrić i Filipović saradnju sa novinarima u ovoj godini ocijenili jako dobrom

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Usvojen prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu

Radio Brčko

Budžet na skupštinskom zasjedanju 15. decembra

Radio Brčko