RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U srijedu javno otvaranje prijedloga projekata civilnog društva

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata brčanskih udruženja građana i fondacija za financiranje i sufinanciranje iz proračuna Distrikta završen je 5. kolovoza 2019. godine.

Ovogodišnje teme su raznolike, od prevencije mololjetničke delikvencije, preko rješavanja problema mladih i prevencije nasilja nad djecom, do afirmiranja ljudskih i prava djeteta.

Sead Ušanović u ime Povjerenstva za procjenu projekata kaže da su ove godine iz proračuna izdvojene 172.000 maraka, od kojih će pola od toga ići za projekte omladinskih organizacija, a ostatak za ostala udruženja / fonadacije. Kako je naveo, pristiglo im je 38 projektnih prijedloga, koji će biti ocijenjeni prema utvrđenim kriterijima.

Otvaranje kuverata s predloženim projektima je u srijedu, 21. kolovoza, u Omladinskom centru Brčko distrikta u 11:00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Raspisan drugi javni poziv za dodjelu sredstava za NVO, UG i fondacije

Suvad Alagić

Brčko: Objavljen Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava gospodarskim subjektima

Radio Brčko

Brčko: Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu raspisao dva Javna poziva

Gorana Antić