RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U srijedu puštanje saobraćaja na Bukvičkom brdu

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Dr. Anto Domić danas je zajedno sa saradnicima obišao završne radove na rekonstrukciji ceste Bukvičko brdo na dionici regionalnog puta Brčko – Cerik. Prilikom obilaska potvrđeno je da će vozila biti puštena u saobraćaj sljedeće srijede.

„Ovo je jedna vulnerabilna točka koja je proteklih 20 godina činila poteškoće vozačima i dionica je bila u jako lošem stanju. Možemo iskazati zadovoljstvo da je izvođač radova u rekordnom roku od mjesec dana uspio završiti rekonstrukciju ovog dijela regionalnog puta Brčko – Cerik. S obzirom da počinje i školska godina ovo će biti olakšanje i učenicima jer će moći koristiti ovu dionicu za odlazak u školu. Također, saobraćaj će se vratiti u normalno stanje i nadamo se da će sigurnost prometa na ovoj dionici puta biti višestruko bolja nego u prethodnom periodu“, rekao je Domić.

Šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović podsjetio je  da su u toku radovi na 34 radilišta, te istakao da je ovaj infrastrukturni projekat jedan od najvažnijih u Distriktu.

„Podsjećamo da je ova investicija vrijedna 753.000 KM i dobit ćemo odlično uređenu dionicu puta u dužini od 1.040 metara zahvaljujući prije svega entuzijazmu i kvalitetu izvođača radova. Očekujemo da će do srijede svi poslovi biti okončani kada će vozila biti puštena  u saobraćaj“, dodao je Stjepanović.

Avdulah Čandić, šef pododjeljenja za puteve i parkove kazao je da je ova cesta urađena po najvišim standardima kvalitete i sigurnosti što garantuje njenu dugotrajnost.

„Kvalitet same izrade i asfaltnih slojeva garantuje da u narednih desetak godina ne bi trebalo biti problema i oštećenja na cesti, popravljeni su poprečni padovi ali ipak savjetujemo vozačima da svoju vožnju prilagode uslovima na putu“, kazao je Čandić.

Tokom vikenda izvođač radova će pristupiti iscrtavanju i postavljanju horizontalne i vertikale signalizacije, a vozači se mole za strpljenje i da koriste alternativne pravce dok ova dionica puta ne bude i zvanično puštena u promet.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!