Brčko

Brčko: U tijeku evidencija djece za upis u pripremnu nastavu

Evidencija djece za upis u pripremnu nastavu u Brčko distriktu je u tijeku, te sva djeca koja će do 1. travnja tekuće godine napuniti šest godina su školski obveznici za narednu školsku godinu.

„Sad evidentiramo upis djece koja nisu pohađala predškolske ustanove kako bi im omogućili jedan vid pripreme za redovnu školu. Priprema za školu, odnosno predškolska nastava, odvijat će se u dvije etape. Prva etapa će biti od sredine siječnja i trajat će do proljetnog raspusta,odnosno do početka travnja, a druga etapa će biti nakon proljetnog raspusta pa do kraja školske godine“, kazala je predstojnica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić.

Nastava predškolskog obrazovanja se odvija u školskim objektima i održat će se u trajanju od 150 školskih sati.

„Roditelji djece koji su u obvezi da ove godine krenu u prve razrede, dužni su se sad javiti u školu čijem upisnom području pripadaju, te reći podatke o djetetu. Dijete će bit uključeno u predškolski program ili u prvom ili u drugom ciklusu, jer smo ograničeni s brojem odgajatelja, te zbog toga će se i odvijati u dva ciklusa“, dodala je Matkić.

Po završetku evidencije, koja će trajati do 13. siječnja, odredit će se u kojoj školi će se održavati predškolski program i u kojem vremenskom razdoblju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!