RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U tijeku pripreme za izgradnju novih objekata obdaništa i zabavišta „Naša djeca“

Pripreme za izgradnju dva nova objekta obdaništa i zabavišta „Naša djeca“ u Mjesnoj zajednici Broduša i Srpskoj Varoši su u tijeku. Za izgradnju ovih objekata očekuje se da će biti neophodna novčana sredstva u iznosu oko šest milijuna maraka.

„Trenutno smo za obdanište u Srpskoj Varoši uputil zahtjev Odjelu za javnu sigurnost za dobivanje građevinske dozvole, nakog čega ćemo pokrenuti postupak Javne nabavke za odabir izvođača radova na ovom objektu. Što se tiče objekta u mjestu Broduša u fazi smo izrade glavnog projekta i prosljeđivanja na reviziju, te ćemo nakon toga pristupiti prikupljanju svih potrebnih suglasnosti i proslijeđivanju za dobivanje građevinske dozvole“, kazao je Samir Čorbadžić, predstojnik Pododjela za zajedničke poslove u Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko distrikta

Prema njegovim riječima, već godinama se čeka na izgradnju ova dva obdaništa i u kapitalnom proračunu imaju već izdvojena novčana sredstava u iznosu od milijun maraka za svaki od ova dva objekta, s tim da je procjena da će izgradnja ovih predškolskih ustanova, u načelu, koštati negdje oko tri milijuna maraka po jednom objektu.

„S izgradnjom ova dva objekta koji će imati kapacitet za smještaj oko 100 djece, uveliko ćemo rasteretiti i smanjiti liste čekanja za prijem djece u obdanište, te na taj način olakšali i roditeljima da bezbrižno smjeste svoju djecu dok su oni na poslu“, dodao je Čorbadžić.

Trenutno je u pet objekata obdaništa i zabavišta „Naša djeca“ koji se nalaze u užem djelu grada i jednom objektu u mjestu Dubrave, smješteno između 550 i 600 djece. Izgradnjom nova dva objekta kapacitet za smještaj djece u ove predškolske ustanove će se uveliko povećati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održana Likovna kolonija obdaništa i zabavišta „Naša djeca“

Gorana Antić

Brčko: Pripremna nastava za oko 600 mališana

Radio Brčko

Brčko: Zbog niskih temperatura ranije započinje grejna sezona u školskim objektima

Mirsad Arnautović