RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U tijeku radovi na uklanjanju kolosijeka na željezničkoj stanici u središtu grada

U okviru proširenja Bulevara mira u Brčkom trenutačno su u tijeku radovi na uklanjanju prvog, drugog i četvrtog kolosijeka na ranžirnoj (željezničkoj) stanici „Brčko centar“, nakon čega će na Bulevaru s novim izgledom ostati jedan funkcionalan kolosijek po kojem će se odvijati promet.

„Radovi se izvode u funkciji izrade spoja raskršća Kuglana i ulice Svetog Save u Srpskoj Varoši, a za njima će slijediti izgradnja tog kraka ulice i semaforizacija raskršća Kuglana“, istaknuo je koordinator nadzornog tima Odjela za javne poslove Dragan Peštić.

Kada su u pitanju ostali radovi na proširenju Bulevara, prema njegovim riječima, za vikend će biti asfaltirani prvi metri pločnika ili kolnika, što će odrediti ispitivanja.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić pozdravio je dinamiku izvođenja radova na proširenju Bulevara i istaknuo da je ovo odlična najava za početak sezone građevinskih radova u našem gradu.

„Posebno želim pohvaliti rad predstojnika Odjela za javne poslove Sabrije Jašarevića i njegovih suradnika, koji uspješno realiziraju značajne kapitalne projekte“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

Prema najavama iz Odjela za javne poslove uskoro bi trebala biti u funkciji i zgrada Policije. Naime, sljedećeg tjedna bit će uveden u posao izvođač radova za završne radove na ovoj građevini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U ženskoj rukometnoj utakmici „Jedinstvo“ Brčko – „Izviđač“ Ljubuški svakome po bod

Radio Brčko

Poljić mjesto novčane traži zatvorsku kaznu

Radio Brčko

Brčko: Povećan broj oboljelih od karcinoma dojke

Mirsad Arnautović