RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Otvoren 1. proljetni sajam sadnog materijala, sjemena i zaštitnih sredstava za poljoprivredu i šumarstvo

Pod pokroviteljstvom Vlade Distrikta i u tehničkoj organizaciji brčanske Privredne komore, u Brčkom je danas zvanično otvoren Prvi proljetni sajam sadnog materijala, sjemena i zaštitnih sredstava za poljoprivredu i šumarstvo.

Gradonačelnik Distrikta Anto Domić, ovom prilikom je kazao da je ovo novi događaj koji je dobrodošao, i da je za pohvaliti što je Privredna komora našla i prepoznala potrebu brčanskih poljoprivrednih proizvođača za ovakvim vidom organizacije.

„ Sve što bude potrebno za gospodarstvenike ili Gospodarsku komoru, u tehničkom ili svakom drugom pogledu ćemo pomagati, tako da Brčko distrikt cijele godine postane sajamski grad“istakao je Domić.

Đorđa Kojić, predsjednik brčanskog Parlamenta također je naglasio da Brčko distrikt ima ambicije da postane sajamski grad.

„ Svaki početak je težak. Danas nema dovoljno izlagača, ali ja sam optimista i siguran sam da će iduće godine biti izlagača u dvije hale. Distrikt ima šansu da se ovaj sajam razvije u jednu pravu manifestaciju, jer je Brčko bilo prerađivački, industrijski i poljoprivredni grad“, dodao je Kojić.

Prema riječima Seada Slomića, predsjednika skupštine Privredne komore, prvi sajam

je organizovan na 800 kvadrata prostora u jednoj hali JP „Luka Brčko“, a učešće je uzelo oko 30 izlagača sa područja Distrikta i okolnih gradova.

„ Prvi sajam i naišli smo na probleme zbog štrajka u Orašju, tako je učešće otkazalo 25 izlagača Posavske županije. Također su trebali doći i izlagači iz Srbije, međutim i oni su odustali u posljednjem trenutku radi obaveza. Zbog toga je umjesto na 1600 kvadrata i dvije hale, sajam organizovan samo u jednoj hali.“, pojasnio je Slomić.

Prvi proljetni sajam sadnog materijala, sjemena i zaštitnih sredstava za poljoprivredu i šumarstvo ostaje otvoren do subote 15. marta tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počeo odvoz smeća na regionalnu deponiju u Zvorniku

Radio Brčko

Брчко: Усаглашавање богатог програма за Дан дистрикта

Vladimir Matijević

Enterijer crkve Presvetog Srca Isusova u Brčkom na izložbi najboljih projekata iz BiH u Grazu

Radio Brčko