RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku redovna godišnja revizija školskih potvrda za dječiji dodatak

Pododjeljenje za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BiH/Služba dječije zaštite počela je sa redovnom revizijom školskih potvrda za djecu koja ostvaruju pravo na dječiji dodatak.

Amer Hasanović, viši stručni referent u resornom pododjeljenju rekao je da je Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila značajna sredstva za isplatu ovogodišnjih dječijih dodataka.

„Vlada Brčko distrikta je ove godine za isplatu dječijih dodataka izdvojila oko 8.850 000 hiljada KM, a na evidenciji trenutno se nalazi 3.001 porodica koji ostvaruje pravo na dječiji dodatak za 5.581 dijete.  Rok za dostavljanje školskih potvrda za djecu koja su navršila sedam godina je do 30. septembra 2023. godine. Studenti do navršene 26 godine dužni su dostaviti potvrdu o redovnom školovanju u periodu od 01. do 31. oktobra 2023. godine“, rekao je Hasanović.

Prema riječima Hasanovića iz revizije školskih potvrda izuzeta su djeca koja su kategorisana Odlukom o kategorizaciji u Pododjeljenju za socijalnu zaštitu jer ona nisu školski obveznici. Svi ostali korisnici prava dužni se odazvati se na reviziju.

Iz Pododjeljenja za socijalnu zaštitu/Službe dječije zaštite potvrdili su da je u poređenju sa prethodnim godinama zabilježeno znatno povećanje broja korisnika dječijeg dodatka te podsjećaju sve korisnike koji žele ovo pravo ostvariti i u narednoj školskoj godini da su obavezni u narendih 30 dana uraditi školsku reviziju djece.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Centar za socijalni rad: Redovna revizija školskih potvrda za korisnike dječijeg dodatka

Mirsad Zahirović

Дјечији додатак у ФБиХ износи 103 умјесто досадашњих 59 КМ

Radio Brčko

Брчко: Ових дана креће исплата октобарског дјечијег додатка

Миљана Ђурђевић