RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U ustanove socijalne zaštite smješteno je 18 štićenika

Na području Distrikta u ustanove socijalne zaštite, odnosno staračke domove, trenutno je smješteno 18 štićenika u stanju socijalne potrebe kojima je smještaj financiran od strane Vlade Brčko Distrikta BiH.

Sve privatne ustanove za smještaj odraslih starih osoba na prostoru Distrikta su imale dužnost da se preregistriraju u ustanove socijalne zaštite do studenog 2021. godine.

„Registracije i preregistracije privatnih subjekata se vrše u Osnovnom sudu Brčko distrikta, te je do sada preregstraciju izvršilo četiri privatne zdravstvene ustanove, od kojih je jedna pri samom osnivanju ostvarila sve uvijete za status ustanove socijalne zaštite“, rekla je Nataša Stevanović, predstojnica Pododjela za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BIH.

Prema njenim riječima, kontrole se vrše jednom mjesečno, tako da se štićenici posjećuju, te dolaskom na lice mjesta utvrđuju uvijeti njihova boravka u pomenutim ustanovama, odnosno uvijeti pružanja potrebnih usluga.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Недостатак хранитељских породица

Anđelka Đurić

Brčko: U završnoj fazi revizija 2. 700 korisnika socijalne pomoći

Suvad Alagić

Pojedinačna subvencija za komunalne usluge 66 maraka

Sanita Jerković Ibrahimović