RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku kategorizacija “tuđe njege i pomoći”

ED-ODSPXX For the mentally and physically disabled living on Ontario Disability Support Programs life just got a lot easier. And a lot more compassionate. Uploaded by: Macdonald, Andrea

Odjeljenje za zdravstvo, odnosno Pododjeljenje za socijalnu zaštitu provodi reviziju stepena ovisnosti o drugim licama, odnosno prava na tuđu njegu i pomoć, a shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti u Distriktu.

„Kategorizacija više od 2.800 korisnika ovog prava, odnosno njihovo svrstavanje u četiri kategorije, ovisno od tjelesnog oštećenja, je u toku. Svim korisnicima će biti uručena rješenja, na osnovu kojih će, shodno kategoriji, imati pravo i na retroaktivno uvećanje novčanog iznosa, počev od starta ove godine, pa do momenta uručenja rješenja“, izjavila je šefica resornog pododjeljenja, Nataša Stevanović.

Inače, čini se maksimum kako bi ovaj obiman posao, naglašavaju u Pododjeljenju, bio okončan u narednih nekoliko mjeseci, odnosno najkasnije u drugoj polovini tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U završnoj fazi revizija 2. 700 korisnika socijalne pomoći

Suvad Alagić

U BiH finansijski revidirane 74 institucije, revizori dali 499 preporuka

Radio Brčko

Brčko: U ustanove socijalne zaštite smješteno je 18 štićenika

Gorana Antić