Brčko

Brčko: Učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole pomažu svojim školskim kolegama

Organiziranjem još jedne humanitarne akcije pod nazivom „Prikupljanje pomoći za materijalno ugrožene porodice naših učenika“ i prikupljanjem financijskih sredstava za školske kolege i njihove obitelji koje su u potrebi, učenici Poljoprivredne i medicinske škole, zajedno s članovima menadžmenta i kolektivom ponovno su pokazali plemenitost, solidarnost i empatiju.

Naime, tijekom veljače, učenici su za prikupljeni novac kupili prehrambene proizvode, sredstva za higijenu, obuću i odjeću koje su potom uručili obiteljima svojih kolega iz školskih klupa, iz Lončara i Gredica II.

Humanitarne akcije ovog tipa će, naglašavaju u školi, biti nastavljene i u predstojećem razdoblju, a ova gesta srednjoškolaca Poljoprivredne i medicinske škole potaknula je sličnu akciju i u Tehničkoj školi koja će biti realizirana tijekom ovog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button