RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Udruženje „Spas“ uručilo paketiće djeci na Pedijatriji

Članovi udruženja oboljelih od dječje paralize i mišićne distrofije  „Spas“ Brčko, danas su, u povodu nastupajućih blagdana, djeci na brčanskoj Pedijatriji uručili novogodišnje paketiće. Predsjednik udruženja Igor Tomić kazao je da su već uručili paketiće djeci sa posebnim potrebama u Centru za mentalno zdravlje, a planiraju u saradnji sa Omladinskim centrom „Vermontom“ uručiti paketiće i djeci romske populacije.

„Čestitam Božić svima koji danas slave, uz želju da u sljedećoj godini budu zdravi, sretni i imaju uspjeha. Sve što budemo u mogućnosti i što bude u našoj moći pokušat ćemo da pomognemo svim gladnim, siromašnim i bolesnim na području Brčko distrikta“, dodao je Tomić.

Medicinska sestra na brčanskoj Pedijatriji Opšte bolnice Dušanka Jandrić ovom prilikom se zahvalila na uručenim paketićima, istaknuvši da se na odjeljenju trenutno nalazi samo jedno dijete.

Tomić je naglasio da uz podršku donatora, odnosno prijatelja iz inostranstva i nekih privrednika iz Brčkog, osim svojim članovima kojih je trenutno 15, pomažu i socijalno ugrožene, stare i bolesne sugrađane.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Од овог мјесеца субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима

Миљана Ђурђевић

Pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu imaju djeca, trudnice i porodilje

Sanita Jerković Ibrahimović

Nova humanost na djelu članova Udruženja “Spas” uz Brčkog

Radio Brčko