RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Večeras otvaranje izložbe radova škole crkvenih umjetnosti „Nebeska carica“

U Svetosavskom parohijskom domu u Srpskoj Varoši večeras u 17 sati i 30 minuta biće upriličeno otvaranje izložbe i dodjela diploma učenicima ikonopisanja i kaligrafije škole crkvene umjetnosti „Nebeska carica“.

Predsjednica škole Dijana Jovanović, istakla je da je ovo izložba diplomaca druge generacije, njih petoro će dobiti diplomu, dok će biti izloženo oko 30 radova, ikona i kaligrafskih radova.

Zbog epidemiološke situacije, ovaj događaj nije otvoren za javnost, ali svi zainteresovani mogu pogledati izložbu tokom vikenda, od 26. do 28.12.2020. godine u periodu od 9 do 12 sati i od 17 do 19 sati. Ova izložba je prodajnog karaktera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Otvorena izložba radova učenika škole ikonopisa

Sanita Jerković Ibrahimović