RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Upriličen tradicionalni koncert u povodu Ramazanskog bajrama

Udruženje mladih „Izvor“ Brčko, sinoć je na „Blatuši“ upriličilo tradicionalni koncert u povodu Ramazanskog bajrama. Ovaj događaj je uključen i u vladinu kulturno zabavnu manifestaciju „Proljeće u gradu 2019”.

“Izuzetno nam je drago da smo svojim aktivnostima i ovim koncertom, koji je okupio više stotina naših sugrađana, ukazali na značaj i uveličali slavlje Ramazanskog bajrama“,rekao je u ime organizatora Udruženja mladih “Izvor” Brčko predsjednik Emsar Gobeljić.

Inače, sinoć je prvi put u Brčkom nastupio poznati interpretator ilahija i kasida Zeid Šoto, a kvalitetnim izvedbama ilahija i kasida koncert su uljepšali i mladi talent Bilal Zukan iz Kaknja, te domaći hor „Mošus“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Večeras Bajramski koncert: Hor „Mošus“, hor „Hamza“ i Šejma Mehić

Radio Brčko