RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Urod ranog voća biće umanjen za najmanje trideset procenata

Vremenske prilike ove godine nikako nisu povoljne za poljoprivredne proizvođače, a posebno za voćare u Distriktu, koji već sad mogu konstatovati da će urod, naročito ranog voća, u odnosu na prosjek biti znatno manji.

 

„Činjenica da je snijeg ove godine pao na izbeharalo voće, kao i to da su vremenske prilike u svih pet mjeseci bile atipične, dovešće do umanjenja roda kajsije, breskve, trešnje kao i ranih sorti šljive, ponajprije čačanke“, ističe viši stručni saradnik za voćarstvo u Odjeljenju za poljoprivredu brčanske Vlade, Almir Junuzović.

Prema opštim procjenama, minule vremenske prilike bi urod voća na području Distrikta mogle umanjiti za 20-30 procenata, a to se posebno odnosi na zasade ranih voćnih sorti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prepolovljen urod šljive u Distriktu

Sandra Živković

Isporuka prvog kontingenta mineralnog đubriva iz Turske

Radio Brčko

Okončana sjetva kukuruza u Brčko distriktu BiH

Admir Kadrić