Brčko

Brčko: Uskoro izmjene Zakona o porezu na dohodak i porezu na dobit

Poreska uprava Brčko distrikta će uskoro u skupštinsku proceduru uputiti izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i poreza na dobit.

Miodrag Trifković

“Jedna od najvažnijih izmjena u Zakonu o porezu na dohodak je prijedlog da se poveća osnovni neoporezivi dio kod isplate plate sa dosadašnjih 300 na 500 KM”, kazao je Miodrag Trifković, direktor Poreske uprave u Brčkom.

U izmjenama Zakona na dobit predloženo je između ostalog brisanje olakšica koje se tiču oslobađanja od plaćanja poreza kod izvoza na način kako je to do sada bilo definisano.

“Shodno tome Porska uprava je u navedenim izmjenama ovog zakona predvidjela  brisanje odredbi izvoza koji je oslobođen plaćanja poreza u stopostotnom iznosu nego da se to ograniči koliko je moguće na izvoz proizvoda koji su isključivo proizvodeni u  BiH, a ne kupljeni negdje drugo pa samo transportovani kroz zemlju i izvezeni”, dodaje Trifković

Očekuje se da će ove i druge izmjene predviđene ovim zakonima biti usvojene do početka naredne godine kako bi sto prije mogla započeti njihova primjena u praksi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close