RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uskoro rekonstrukcija Odjela kirurgije u Općoj bolnici

U tijeku je posljednja faza pripreme za obnovu Odjela kirurgije u Općoj bolnici Brčko distrikta, koji od svog formiranja nije renoviran.

„Raspisali smo tender i očekujemo da nam se jave izvođači koji će obaviti rekonstrukciju prostora kirurgije i to za opće radove, arhitekturu, mašinsku fazu, elektro instalacije, vodovod i kanalizaciju te protupožarna zaštitna faza“, kazao je Sead Šadić predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH.

Prema njegovim riječima ovom će se rekonstrukcijom stvoriti bolji uvjeti za rad samog Odjela, ali i njegovih manjih organizacijskih jedinica Ortopedije i Urologije, te dio za opću i vaskularnu kirurgiju.

„Imamo odličnu komunikaciju s menadžmentom Javne zdravstvene ustanove, te su oni već počeli s pripremom reorganizacije prostorija bolničkih odjela kada počne faza rekonstrukcije Kirurgije, jer svjesni smo činjenice da je nemoguće zaustaviti rad odjela na minimalno 120 dana“, kazao je Šadić.

Predviđeni troškovi za rekonstrukciju Odjela kirurgije iznose oko milijun KM, a rok za završetak radova, od trenutka uvođenja izvođača u posao, je 120 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Glavni koordinator Vlade upriličio prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić

Radio Brčko

Brčko: Dvoje djece s teškoćama u razvoju bez roditeljske skrbi trenutno nema adekvatan smještaj

Gorana Antić

Брчко: Шеф Одјељења за здравство о плану вакцинације

Radio Brčko