RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Usljed povećanih temperatura veći broj vatrogasnih intervencija u septembru

Usljed povećanih temperatura, Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko imala je veći broj intervencija nego obično u ovo doba godine. Nadležni apeluju na građane da obavezno izvrše kontrolu i čišćenje dimnjaka uoči nove grejne sezone.

Senad Kamenjašević, šef Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko, vladin Odjel za javnu sigurnost, kazao je da su brčanski vatrogasci od 01. do 23.09. 2020. godine imali 35 intervencija, i to 10 prilikom gašenja većih i manjih požara, 23 tehničke, jednu akcidentnu (izlijevanje opasnih materija na javnoj površini) i jednu interevenciju u saobraćaju.

Senad Kamenjašević

Od početka godine, vatrogasci su u Brčko distriktu imali 199 intervencija na požarima, 374 tehničke, akcidentne situacije 84 i devet intervencija u saobraćajnim nezgodama.

Kamenjašević je apelovao na građane da obavezno izvrše kontrolu i čišćenje dimnjaka uoči nove grejne sezone. U slučaju potrebe na raspolaganju su vatrogasne službe 24 sata dnevno ili telefoni Vatrogasne jedinice 121 i 123.

Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko, kadrovski i tehnički, dobro je osposobljena. Osim redovnih vatrogasnih i drugih aktivnosti koje od njih situacija iziskuje, kao što je pomaganje, izvlačenje i transport ljudi u slučaju saobraćajne nezgode, brčanski vatrogasci provode i aktivnosti u vezi sa pandemijom Covid 19, dezinfikujući javne prostore Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Хрватска: Смртно страдао ватрогасац

Radio Brčko

Брчко: Повећан број интервенција Професионалне ватрогасне јединице

Anđelka Đurić

Брчко: Појачан интензитет рада Професионалне ватрогасне јединице

Дражен Ристић