RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Od početka godine brčanski vatrogasci gasili 275 požara

Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko distrikt u devet mjeseci tekuće godine zabilježila je ukupno 492 intervencije.

„Statistički gledano u ovoj kalendarskoj godini brčanski vatrogasci gasili su 275 požara, dok su na na tehničke intervencije izašli 188 puta. Kada je u pitanju spašavanje života u prometnim nesrećama, vatrogasci su intervenirali šest puta, a na akcidentne nesreće su izašli 23 puta“, kazao je šef Profesionalne vatrogasne jedinice Senad Kamenjašević.

Posljednja intervencija na koju su izašli brčanski vatrogasci zabilježena je prethodne noći koja se dogodila u ulici Alekse Šantića.

„Vatrogasna jedinica je sinoć zaprimila poziv u 23:33 sata o požaru na jednom napuštenom i devastiranom objektu u dijelu prizemlja i potkrovlja. Zbog veličine objekta na intervenciju smo izašli sa svom raspoloživom tehnikom i svim ljudstvom, te smo oko 1:22 sati uspješno završili intervenciju bez ugrožavanja ljudskih života i bez veće materijalne štete“, dodao je Kamenjašević.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice posebno apeliraju stanovnicima Distrikta da se pripreme za nadolazeću sezonu grijanja, na način da očiste dimnjake i da provjere instalacijske priključke, u cilju sprječavanja požara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usljed povećanih temperatura veći broj vatrogasnih intervencija u septembru

Suvad Alagić

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић

Брчко: Од почетка године ватрогасци имали 140 интервенција

Vladimir Matijević