RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uspješna masovna imunizacija tokom proteklog vikenda, a do kraja sedmice i QR kod

Tokom minulog vikenda, u okviru aktivnosti Odjeljenja za zdravstvo brčanske Vlade, masovnoj imunizaciji odnosno vakcinaciji bez prethodne najave odazvalo se više od 250 Brčaka, koji su vakcinisani AstraZenecom.

„Veoma nas raduje ovakav odziv građana jer su svi sačinjeni termini u radu Centra za vakcinaciju bili popunjeni, pa stoga razmišljamo da uz sve redovne aktivnosti u vezi s vakcinacijom naredne subote i nedjelje, proces imunizacije ponovimo na identičan način“, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge građanima, brčanske Vlade Sead Šadić.

Sead Šadić

Veliki broj Brčaka, koje smo anketirali sasvim ozbiljno shvata opasnost od koronavirusa, podržavajući opštu imunizaciju, pa i ovu provedenu minulog vikenda.

Inače, do sada je u Brčkom prvom dozom vakcinisano više od 10.000, a revakcinisano 6.500 ljudi. Kad je riječ o jedinstvenom registru svih onih koji su u Distriktu imunizirani, Odjeljenje za zdravstvo je okončalo sve neophodne predradnje, pa će u naredna tri do četiri dana svi oni koji su revakcinisani dobiti i veoma važan QR kod, o čemu će telefonski biti obaviješteni ili će im potvrda biti proslijeđena putem mobilne viber aplikacije.

„Mi iz Odjeljenja, ali i cijela Vlada na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem i ovih dana činimo maksimum na procesu imunizacije, ali i da oni koji su vakcinisani mogu bez problema putovati, čemu doprinosi i primjena QR koda i to već od kraja ove sedmice“, naglasio je Sead Šadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Direktor Moderne: Postojeća cjepiva neće biti efikasna protiv omikrona

Radio Brčko

Данас почиње вакцинација запослених у Клиничком центру Црне Горе

Radio Brčko

Oni koju su preboljeli koronu imaju manji rizik od zaraze delta sojem od vakcinisanih fajzerovom vakcinom

Radio Brčko