Brčko

Brčko: Usprkos poledici mali broj intervencija Hitne službe

Usprkos niskim temperaturama i pojavi leda na kolnicima i nogostupima, brčanska Hitna služba medicinske pomoći u posljednja 24 sata zabilježila je samo jednu intervenciju po ovom pitanju, prilikom koje je osoba srednje životne dobi zadobila prijelom donjih ekstremiteta.

Potvrdila je to specijalistica Urgentne medicine dr. Jasna Bradonjić, istaknuvši kako je zbog koronavirusa i smanjenim kretanjem, ove godine uvelike smanjen broj intervencija po ovom pitanju.

„U odnosu na prethodne dvije, tri godine kada smo imali po 10 do 15 intervencija dnevno, pogotovo u jutarnjim satima kada se pojavi prvi led, ove godine imamo smanjen broj povreda“, rekla je dr. Bradonjić.

Hitna medicinska pomoć u posljednja 24 sata imala je ukupno 57 intervencija, a uglavnom je riječ o pacijentima s kroničnim bolestima, pretežno s astmom i kronično-opstruktivnim bolestima, te srčanim bolesnicima s problemima hipertenzije i aritmijom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button