RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zvanično potvrđivanje članova brčanske Vlade na sjednici Skupštine distrikta u četvrtak

Na sjednici brčanskog Palamenta koja će biti održana u četrtak 21. januara trebali bi biti potvrđeni novi članovi vlade, te imenovana skupštinska tijela, čime će se zaokružiti formiranje zakoodavne i izvršne vlasti u Distriktu, a na osnovu rezultata oktbarskih izbora.

„Prijedlog gradonačelnika odnosno sastav Vlade koji je proslijedio parlamentu, u četvrtak će biti potvrđen, a ujedno će zastupnici dati saglasnost i na sastav svih 18 skupštinskih komisija. Sve ovo je preduslov, kako bi mogli, punim kapacitetom, ući u analizu budžeta Distrikta za ovu godinu, odnosno pustiti ga u skupštinsku proceduru“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine, Siniša Milić.

Siniša Milić

Inače, na sjednici planiranoj u četvrtak biće razmatrane i dvije odluke koje se odnose na pružanje pomoći postradalima od zemljotresa u Hrvatskoj i Srbiji, u ukupnom iznosu od 50.000 maraka.

Nakon zasjedanja u četvrtak, kako je najavljeno, naredno redovna sjednica, na kojem će se, u prvom čitanju, razmatrati budžet Distrikta za ovu godinu, treba biti održana do kraja tekućeg mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski parlament sinoć zaustavio zasjedanje kod analize finansijskog plana Razvojno-garantnog fonda

Admir Kadrić

Brčanski Parlament o naknadama članovima upravnih odbora

Admir Kadrić

Brčko: Održan nastavak 28. redovite sjednice Vlade

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!