Brčko

Brčko: Usvojen Program utroška sredstava za donacije u 2021. godini

Vlada Brčko distrikta danas je usvojila Program utroška sredstava za donacije u 2021. godini u Odjeljenju za izbjegle i raseljene osobe u ukupnom iznosu od oko 400.000 KM.

Time će se, rekla je Ljubica Ilić, šefica Odjeljenja za izbjegle i raseljene osobe u Vladi Brčko distrikta, između ostalog, realizovati subvencije zakupnina za stan korisnicima projekta socijalnog stanovanja, a biće isplaćeno i 22.467 maraka odabranim, a nerealizovanim korisnicima programa stambenog zbrinjavanja raseljenih lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu po javnom pozivu od prošle godine.

Takođe je izdvojeno i 50.000 maraka za stambeno zbrinjavanje nosilaca stanarskih prava u obliku naknade za uništene stanove, a biće isplaćemo i 122.714 maraka odabranim, a nerealizovanim korisnicima programa obnove individualnih stambenih objekata raseljenih lica i povratnika u Brčko po javnom pozivu iz prošle godine.

Programom utroška sredstava planirano je i 200.000 maraka za obnovu individualnih stambenih objekata raseljenih lica i povratnika u Brčko u 2021. godini tokom koje se očekuje raspisivanje još dva poziva.

Jedan je stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba koje se žele integrisati u lokalnu zajednice za koji je izdvojeno  150.000 KM i drugi je sanacija odnosno rekonstrukcija ratom oštećenih odnosno porušenih stambenih jedinica na području Brčko distrikta za koji je izdvojeno 300.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!