RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za razvoj sporta i kulture odobreno 1,45 milijuna maraka

Na današnjem nastavku 46. redovite sjednice Vlade, na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu usvojena je Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz područja športa i kulture. Time su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.450.000,00 KM, u svrhu doprinosa razvoju Brčko distrikta BiH u područjima sporta i kulture, te poticaje na još veća dostignuća.

Programom su definirani kriteriji za raspodjelu odobrenih sredstava, čija će podjela biti izvršena prema različitim kategorijama iz ova dva područja, pa su tako kategorije iz područja sporta podijeljene na klubove od posebnog interesa, klubove nositelje kvaliteta natjecanja, atletika, nogometni klubovi kao i ligaško natjecanje u pojedinačnim i duo nastupima, turnirsko i pojedinačno natjecanje.

Iz područja kulture vrjednovat će se udruga koja se bave njegovanjem i očuvanjem nacionalnog kulturnog naslijeđa, kulturno-umjetnička društva i udruga čiji rad utječe na razvoj područja kulture u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Također, odobren je prijedlog Direkcije za financije vezano za smjernice za izradu Pravilnika o primjeni Zakona o igrama na sreću koji će, između ostalog, imati za cilj uspostavljanje učinkovitog nadzora nad tržištem igara na sreću, posebnu zaštitu maloljetnika i ovisnika o igrama na sreću te reguliranje novih igara na sreću koje su se pojavile na tržištu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sutra sjednica Skupštine Brčko distrikta

Admir Kadrić

Srbija podmirila potrebe Mostara za PCR testiranjem do kraja godine

Radio Brčko

Влада Њемачке болницама у БиХ донира 50 вентилатора и 10.000 пулс-оксиметара

Radio Brčko