RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vatrogasci spašavali povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

Povodom 4. maja, Međunarodnog dana vatrogasaca, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice koja djeluje u okviru Odjeljenja za javnu bezbijednost Vlade Brčko distrikta danas su na poligonu kod Bescarinske zone izvršili taktično-pokaznu vježbu spašavanja povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći.

„Osim gašenja požara, intervencije u saobraćajnim nesrećama su još jedan segment kojim se u svom svakodnevnom radu bave pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta. Danas ste imali priliku da vidite da imamo obučeno osoblje i neophodnu opremu da možemo adekvatno djelovati i u ovako teškim situacijama“, istakao je Bogdan Bratić, šef resornog odjeljenja.

Foto: Mirsad Arnautović

Senad Kamenjašević komandir Profesionalne jedinice u Brčkom je nakon današnje pokazne vježbe istakao da su pripadnici ove jedinice obučeni, a i da raspolažu sa adekvatnom opremom da mogu intervenisati ne samo na području Distrikta.

“Mi intervencije ovakvog tipa pružamo i našim komšijama iz okruženja kao što su susjedne opštine Bijeljina, Donji Žabar i Lončari. Jednu takvu veliku intervenciju smo imali prije Nove godine u Lončarima kada je došlo do teške saobraćajne nesreće, a gdje smo učestvovali sa naša četiri vozila i cijelom jednom smjenom i na svu sreću uspjeli smo tada spasiti jedan ljudski život”, naglasio je Kamenjašević.

Foto: Mirsad Arnautović

Nakon današnje pokazne vježbe je istaknuto da će mobilnost i operativnost vatrogasaca biti još bolja kada se u  funciju stave tri područna vatrogasna doma u Brčko distriktu, a to se trebalo desiti do kraj ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vatrogasna jedinica Brčko: Prošle godine u saobraćajnim nesrećama smrtno stradalo šest osoba

Mirsad Zahirović

Brčko: Obilježen 4. maj – Međunarodni dan vatrogasaca

Mirsad Zahirović

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen hrvatski nadbiskup

Radio Brčko