RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Večeras u 18:30 sati promocija knjige Ibn Hazma „Golubičina ogrlica“

U organizaciji brčanskog „Preporoda“ i Medžlisa Islamske zajednice večeras će, u Domu Islahijeta u 18:30 časova, biti upriličena promocija knjige Ibn Hazma „Golubičina ogrlica“.

Ovo Ibn Hazmovo mladalačko djelo smatra se najljepšim traktatom o ljubavi u arapskoj književnosti i djelom koje s pravom može stajati naporedo s djelima Platona, Ovidija i Dantea.

Golubičina ogrlica je pohvala ljubavi, pohvala koja očarava vedrim skladom svete i svjetovne dimenzije ljubavi, pohvala u kojoj se harmonično stapaju glasovi vjerničkog uznošenja čuda ljubavi, misaonog pronicanja u njezine uzvišene tajne i pjesničkog opisivanja njezinih raznolikih manifestacija …

U programu učestvuju Enes Karić, Hilmo Neimarlija, Muamer Spahić i Meliha Smajlović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom upriličena promocija knjige „Čitanje pisanja“ autora Duška Pevulje

Sandra Živković

Брчко: Промовисана књига “Очевидац – мој пут у Хаг”

Дејана Крстић

Brčko: Promovisana knjiga Ibn Hazma “Golubičina ogrlica”

Radio Brčko