RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Veći broj požara proteklog vikenda

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom proteklog su vikenda imali   pune ruke posla i veći broj intervencija i požara nego inače.

Vatrogasci su u subotu gasili veliki požar na privatnom gazdinstvu u naselju Čande gdje je došlo do zapaljenja dvije hiljade bala sijena.

Osim pomenutog, vatrogasci su gasili još dva požara na otvorenom koji su prijetili da ugroze stambene objekte, požar na deponiji, te na krovu i u potkrovlju jedne porodične kuće u Mostarskoj ulici u Brčkom.

S obzirom da počinje nova grejna sezona, komandir ove jedinice, Senad Kamenjašević, je pozvao sve građane Distrikta da pripreme dimnjake i kotlove kako se ne bi desili požari na istima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Australske vlasti pozvale na masovnu evakuaciju

Radio Brčko

Australija planira fond od 1,4 milijardi dolara za borbu protiv požara

Radio Brčko

Brčko: Povrijeđeni vatrogasci se vratili na posao

Mirsad Arnautović