RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada Distrikta usvojila odluku o dodjeli sredstava iz oblasti sporta i kulture

Vlada Brčko distrikta BiH na 13. vanrednoj sjednici usvojila je Odluku o dodjeli sredstava po javnom pozivu za finansiranje programa i projekata od javnog interesa za manifestacije iz oblasti sporta i kulture za šta je u budžetu Brčko distrikta BiH izdvojeno 329.000 konvertibilnih maraka.

Brčanska Vlada također je usvojila i Odluku o dodjeli sredstava sportskim klubovima, udruženjima iz oblasti rekreativnog sporta, kulture i nacionalne kulture  u iznosu od 1.364.000 konvertibilnih maraka.

U okviru ovih odluka Vlada je usvojila i zaključak po kojem će se klubovima i udruženjima priznavati trošak nastao od 21. augusta 2023. godine, odnosno danom donošenja spomenutih odluka.

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu najavljen je novi javni poziv, kao i obuka za odgovorne osobe iz klubova i udruženja u vezi s podnošenjem programa i projekata.

Vlada je izvršila izmjene u članstvu Komisije za javno-privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH.

Članovi Vlade na sjednici su donijeli Odluku o imenovanju Komisije za procjenu štete nastale od bolesti afričke svinjske kuge uz zaključak da se u roku od dvije godine od završetka stanja prirodne nesreće nastale od spomenute bolesti izvrši revizija utroška sredstava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!