RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada odobrila amandmane na set zakona s ciljem poboljšanja privrednog okruženja

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je amandmane na više prijedloga zakona bitnih za uspostavu jednošalterskog sistema poslovanja, mjere koja bi trebalo da privuče investicije i investitorima olakša registraciju preduzeća, a čime bi se poboljšalo privredno okruženje u Distriktu.

Šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević istakao je da je za taj cilj  bilo nepohodno identificirati zakone koje je potrebno promjeniti. Tako da se na današnjoj sjednici ovaj set zakona našao s jednom jedinom izmjenom, odnosno da svi ti ranije usvojeni zakoni počnu djelovati zajedno u jednom trenutku, i to od 1. janura 2021. godine.

“Jedina iznimka je opravka članka u Zakonu o trgovini Brčko distrikta koji se tiče inspekcijskog nadzora, odnosno nadležnosti različitih inspekcija za dobijanja dozvole za rad objekata u kojima se obavlja trgovinska djelatnost“, pojasnio je Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prezentovane preporuke za otklanjanje prepreka za investiranje u sektor energije

Прекинута забрана лова у Брчком

Дејана Крстић

Otvoren drugi “Business forum Brčko 2018” – Fokus na migracijama i ekonomiji

Radio Brčko