Brčko

Brčko: Vlada usvojila Dokument okvirnog budžeta za 2022 – 2024. godinu

Vlada Brčko distrikta usvojila je na 18. redovnoj sjednici Prijedlog dokumenta okvirnog budžeta Brčko distrikta za period od 2022. do 2024. godine na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH.

Anela Ilić, šef Sektora za izvršenje budžeta istakla je da je ovaj dokument usvojen u roku predviđenom Zakonom o budžetu Brčko distrikta BiH i predstavlja osnov za izradu Prijedloga budžeta za 2022. godinu, odnosno za izradu tzv. Instrukcije broj II kojom započinje dio budžetskog procesa kojim se budžetski korisnici izjašnjavaju o svojim budžetskim zahtjevima i dostavljaju prijedloge.

„Dokument okvirnog budžeta predvidio je uravnotežene iznose prihoda i rashoda Brčko distrikta za period od naredne tri godine i odredio je gornju indikativnu granicu svih rashoda i izdataka svih budžetskih korisnika. Ti iznosi po godinama iznose: za 2022. godinu 229.000.000 КM, za 2023. godinu 236.600.000 КM i za 2024. godinu 236.400.000 КM“, dodala je Anela Ilić.

Ona je naglasila da su gornje indikativne granice rashoda za sve budžetske korisnike utvrđene i zasnovane na podacima o izvršenju njihovih budžeta za 2020. godinu, a u nekim segmentima na osnovu planiranih veličina u budžetu 2021. godine.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zaključka da nema primjedbe na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava Bosne i Hercegovine dostavljen od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Članovi Vlade usvojili su Nacrt zakona o izmjeni Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH kao i Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP) Brčko distrikt BiH do 2030. godine.

Na prijedlog Odjeljenja za javne poslove imenovano je Кoordinaciono tijelo za realizaciju projekta Izgradnje multifunkcionalne sportske sale i projekta Izgradnje Gradskog stadiona u Brčko distriktu BiH.

Vlada je usvojila Smjernice za izradu odluke o kriterijumima za dodjelu donacija pojedincima – studentima generacije sa područja Brčko distrikta BiH te Zaključak o davanju saglasnosti i Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Кomisiji za priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja kao i Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt odluke o vrsti i visini naknade Кomisiji za sprovođenje predavanja i ispita za sticanje zvanja instruktor vožnje.

Primljena je k znanju Informacija o postupcima javnih nabavki u periodu jul–septembar 2020. godine i Informacija o postupcima javnih nabavki u periodu april–jun 2020. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button