Brčko

Brčko: Povećan broj zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata

Opseg posla u Pododjelu za osobne dokumente Vlade Brčko distrikta u prvoj polovini ove godine je u značajnom porastu u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Predstojnik ovog pododjela Zlatko Jašarević kaže kako su glavni razlog za to ublažavanje epidemioloških mjera, dolazak stanovništva iz inozemstva te početak godišnjih odmora.

„Dovoljan broj referenata je na svim referatima i proces rada se odvija onim tijekom kojim se odvijao i u prethodnom razdoblju. Istina je da postoji veci broj zahtjeva na svim referatima, međutim, građani ne trebaju strahovati da će doći do probijanja zakonskih rokova za izdavanje dokumenata“, rekao je Jašarević.

Iako je broj zahtjeva povećan na svim referatima, najveće povećanje se bilježi kod registriranja motornih vozila, gdje je registracija produžena za oko 500 vozila više, nego prošle godine u ovom razdoblju i za preko 400 novih prvih registracija više, te kod izdavanja putnih isprava.

„U razdoblju od 1. siječnja do 29. lipnja izdano je i zamjenjeno ukupno 2950 putovnica. U istom razdoblju prošle godine izdano je i zamjenjeno ukupno 2321 putovnica. Izdano je 1295 novih osobnih iskaznica dok je u istom razdoblju prošle godine izdano 1097. Također, izdane su 433 nove vozačke dozvole, a u istom razdoblju prošle godine njih 310. Iz ove statistike možemo zaključiti da je došlo do povećanja obujma posla u Pododjelu za osobne dokumente“, kaže Jašarević.

U Pododjelu za osobne dokumente uspostavljene su automatske provjere upisa gradana iz matičnih knjiga rođenih i knjiga državljanstva, kao i automatske obrade biometrijskih podataka čime je vrijeme obrade zahtjeva puštanja u proizvodnju dokumenata značajno skraćeno, a što direktno utječe na smanjenje gužvi.

Jašarević ističe kako, unatoč većem prilivu građana, trenutno nema potrebe za reorganizacijom poslova te je zamolio građane za strpljenje i poštivanje propisanih COVID mjera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button