RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada usvojila odluku o privremenom finansiranju

Na svom vanrednom zasijedanju Vlada Brčko Distrita BiH danas je usvojila prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Brčko Distrikta BiH.

„Direkcija za finansije vezano za nedonošenje proračuna Brčko Distrikta za narednu godinu u vezi sa Statutom Brčko Distrikta BiH prema kojem je taj rok 31. 12. napravila je pomenutu odluku kako to zakon i predviđa“, kazao je danas Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije.

Ova odluka iznosi oko 49 miliona KM, što je, ustvari, iznos izvršenja trećeg tromjesečja ove fiskalne godine.

Odluka o privremenom finasiranju ima trajanje od 31.12.2018. do 31.03.2019. godine i podrazumijeva prevashodno izvršenje duga, plaća i neophodnih materijalnih troškova.

Vlada Brčko Distrikta je na svom današnjem vanrednom zasijedanju usvojila i odluke utroška sredstava, tj. subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja u iznosu od 2 miliona i 753.500 KM. Usvojen je i program utroška sredstava Javnoj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 2,5  miliona KM. Pored ovoga, usvojena je i odluka o dodjeli sredstava Fondu zdravstvenog osiguranja u cilju transplantacije organa u iznosu od 50.000 KM, kao i odluka o finansiranju „akuček“ trakica osiguranicima Fonda u iznosu od 200.000 KM.

„Na ovaj način završen je program finansiranja zdravstvene zaštite stanovnika Brčko Distrikta BiH za ovu godinu“, kazao je dr. Sabrija Čandić, šef Vladinog Odjela za zdravstvo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Odobren Nacrt zakona o civilnim žrtvama rata

Sandra Živković

Brčko: Vlada započela sedmu redovitu sjednicu

Radio Brčko

Brčko: Vlada usvojila dva pravilnika i smjernice za izradu jednog

Sanita Jerković Ibrahimović