Brčko

Brčko: Za deset mjeseci izdano 10.620 dnevnih parkirnih karata

Zaključno s 31. listopadom, Javno poduzeće „Putevi Brčko“ predstavilo je izvješće prema kojemu je naplaćena većina izdanih dnevnih karata. Sukladno izvješću, ove godine su izdali 10.620 dnevnih parking karata vozačima koji nisu izvršili plaćanje usluge parkinga.

Prema riječima Mate Itrića, zamjenika direktora ovog poduzeća, od tog broja naplaćeno je preko 90% dnevnih karata. Poduzeće je pokrenulo postupak prikupljanja podataka o vlasnicima vozila koji nisu platili parkirno mjesto, nakon kojih slijede opomene te, ukoliko je potrebno, postupci prinudne naplate.

„Za deset mjeseci poslali smo opomenu 1.178, od čega je plaćeno 880, ili oko 75 posto, a još uvijek nije plaćeno 298.  Za one koji ne plate imamo potpisan ugovor s pet advokata, tako da se pokreće postupak prinudne naplate, sukladno odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko Distrikta“, ističe Itrić.

S obzirom na to da su nastupili hladni, zimski mjeseci, s mogućnošću padalina i snijega, Itrić je istaknuo kako imaju potpisane i ugovore s izvođačima koji su angažirani za čišćenje parkinga, te kako će svi parkinzi biti propisno očišćeni.

Također, podsjetio je kako se usluga parkiranja može platiti slanjem SMS poruka, putem parkomata, te kupovanjem parkirnih karti od distributera. U tom kontekstu najavio je kako će JP “Putevi Brčko” prepoznavši potrebe za parkomatima sljedeće godine nabaviti još tri nova parkomata što, prema riječima Itrića, osigurava solidnu pokrivenost grada Brčkog kada je u pitanju plaćanje parkinga.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button