RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U prvoj polovini godine JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate parkiranja

U odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zbog ograničenja kretanja korištenje usluga parkiranja bilo značajno smanjeno, u prvom polugodištu 2021. godine JP „Putevi Brčko“ zabilježilo je porast prihoda u području naplate korištenja parking prostora u Brčkom.

Zamjenik direktora ovog poduzeća Mato Itrić izjavio je kako prihodi ovog poduzeća u segmentu parkinga za prvih šest mjeseci ove godine iznose 440.000 KM, što je za 78.000 KM više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. On navodi kako su glavni razlozi za to poboljšanje epidemiološke situacije i popuštanje mjera.

Također, Itrić kaže kako u vrijeme ljetnih mjeseci i godišnjih odmora očekuju veći priliv gostiju iz inozemstva u Brčkom, te sukladno tome i povećanje prihoda od naplate parkinga.

Napomenuo je kako JP „Putevi“ ima potpisan ugovor s tvrtkom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti naplate parkinga za strance koji u Brčkom na vrijeme ne podmire troškove za usluge parkiranja.

„Tvrtka „Euro parking Services“ koja nas zastupa u inozemstvu, prikuplja podatke o vlasnicima vozila od nadležnih organa u državama iz kojih oni dolaze i dalje provodi mjere naplate. Ukoliko gosti iz inozemstva na vrijeme ne plate uslugu parkiranja, troškovi naplate mogu dodatno narasti. Stoga, pozvao bih sve koji dolaze, da plate uslugu parkiranja jer bi to bilo i za njih najprihvatljivije“, zaključio je Itrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nenaplaćeno oko 25 posto dnevnih karata

Radio Brčko

Brčko: Prvi snijeg nije izazvao nikakve probleme

Sanita Jerković Ibrahimović

Dva nova kružna toka u Brčkom do kraja godine

Sandra Živković