RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za Međunarodni plivački maraton za sada prijavljeno 60 sudionika

U organizaciji Plivačkog kluba Atos-Sava u subotu 24. srpnja, s početkom u 15:00 sati, na brčanskom izletištu Ficibajer održat će se četvrti Međunarodni plivački maraton na kojemu će sudjelovati plivači iz Hrvatske, Srbije, Rumunjske i Bosne i Hercegovine.

Za plivačko natjecanje koje će biti održano u dvije maratonske trke kružnog karaktera, od dva i pet kilometara, do sada se prijavilo oko 60 sudionika, a prijave će biti otvorene gotovo do samog početka plivačkog spektakla, odnosno do 13:30 sati tog dana.

„Ove godine mislim da nas očekuje najveći broj plivača do sada i mislim da će to biti dio povijesti koju ćemo mi ispisati na Savi, a koja će svakako postati dio povijesti ovoga grada“, rekao je predsjednik kluba Atos-Sava, Draško Đurić.

Ovogodišnji maraton organiziran je pod sloganom „Dan plivanja na rijeci Savi“, za koji se nadaju da će, ističe Đurić, postati tradicija grada Brčko.

Nagradni fond za plivački maraton ove godine iznosi 1.000 eura.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.