RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za početak godine planiran 1,5 miliona KM pomoći privrednicima pogođenim pandemijom

Za pomoć privrednicima Brčko distrikta koji su u protekloj godini imali onemogućen ili reduciran rad zbog stanja pandemije u kojem se još uvijek nalazimo Vlada Brčko distrikta je u dva navrata izdvojila oko 8,5 miliona KM.

Šef Vladinog Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu, Pero Gudeljević pojasnio je za Radio Brčko da je prva podjela novca privrednicima izvršena temeljem programa Vlade, a nakon toga je Skupština Brčko distrikta usvojila i COVID zakon.

On je pojasnio je da je nakon uočenih poteškoća u primjeni došlo do određenih promjena ovog zakona.

Pero Gudeljević

„Sada smo u situaciji da Vlada Brčko distrikta kroz svoje programe  u skladu sa mogućnostima koje ima u proračunu osmišljava i donosi programe pomoći ovisno o tome u kakvom stanju je i gospodarstvo i koliko se COVID mjere održavaju na rad pojedinih gospodarskih subjekata“, pojasnio  je Gudeljević i dodao da je Vlada svjesna činjenice da će se ovaj program morati nastaviti.

U narednim danima očekuje se odluka Vlade Brčko distrikta o isplati još 378.000 maraka za 192 brčanska privredna subjekta.

Za početak godine planiran je 1,5 miliona KM pomoći privrednicima pogođenim pandemijom, ali to nije konačna cifra.

„Prvih 378.000 maraka biće uplaćeni na račune odmah nakon što Vlada Brčko distrikta donese odluku o isplati koja je već pripremljena“, još je kazao Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.