RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započeo glavni pretres u krivičnom postupku protiv Slavice Vujić

Dana 17. septembra 2018. godine, pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH započeo je glavni pretres u predmetu protiv optužene Slavice Vujić, kojoj se stavlja na teret da je počinila krivično djelo -obmana pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti- iz člana 262. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Optuženoj se stavlja na teret da u postupku sanacije stambenih objekata posle poplava koje su u aprilu i maju 2014. godine pogodile Brčko distrikt BiH, organu nadležnom za provođenje programa sanacije stambenih objekata oštećenih poplavama nije predočila da je u to vrijeme bila vlasnik još jednog stambenog objekta, za koje, da je znao nadležni organ istu ne bi svrstao na listu korisnika prava na sanaciju stambenih objekata prve kategorije kojim pripada pravo na isplatu novčanih sredstava u iznosu od 33.000,00 KM, koja novčana sredstva su joj i isplaćena, već treće kategorije kojim pripada pravo na isplatu novčanih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM, čime je pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 KM, a za isti iznos oštetila Brčko distrikt BiH.

Glavni pretres je počeo čitanjem optužnice, nakon čega je postupajući tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH iznio uvodnu riječ, dok je branilac optužene zadržao pravo da u ovoj fazi postupka ne iznosi uvodno izlaganje. Za sledeći nastavak glavnog pretresa u ovom krivičnom postupku sud je odredio saslušanje tri svjedoka optužbe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Šestorici uhapšenih u akciji “Parti” određen pritvor u trajanju do mjesec dana

Radio Brčko

Brčko: Dokazane optužbe protiv Hajrudina Rabića za utaju 200.000 maraka poreza

Radio Brčko

Razbojništvo u Vitanovićima: Čandiću jedna godina zatvora za razbojništvo na benzinskoj pumpi

Radio Brčko