RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Vemićeva postavka u Brčkom

Izložba pod nazivom «Reakcija na prazninu», na kojoj se eminentni crnogorski slikar Momir Mišo Vemić, sa 35 slika ulja na platnu i dvadeset crteža, predstavlja Brčacima, otvorena je sinoć u Gradskoj galeriji.

«Ovo je nesvakidašnja prilika da u Distriktu ugostimo jednog od najpoznatijih slikara iz regiona koji je na svojim djelima oslikao konje isprepletene sa ljudski tijelom. Sve je u stvari personifikacija emocija koje čovjek u sebi nosi», rekla je, otvarajući izložbu, kustosica galerije Sonja Djurović.

Izložba, inače, ostaje otvorena do 10. oktobra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Izložbom slika završeni “Frančeskovi dani”

Admir Kadrić

Брчко: Отворена изложба сликара Звонимира Марића

Vladimir Matijević

Uskoro izložba slika iz depoa Umjetničke galerije Brčko distrikta

Suvad Alagić