RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završena “Ljetna policijska škola”

Deveta po redu „Ljetna policijska škola 2023“ koja se održavala u zgradi Policije Brčko distrikta danas je završena uručivanjem diploma svim polaznicima koji su prošli kroz trodnevne obuke.

Kroz ljetnu policijsku školu u proteklih osam godina prošlo je oko 300 mladih, dok se ove godine na obuke prijavilo 64 sudionika starosne dobi od 15 do 35 godina, što je i najveći broj do sada.

Zamjenik šefa Policije Brčko distrikta Senad Jašarević kazao je kako je pored teorijskih obuka iz oblasti govora mržnje, vršnjačkog nasilja i opasnosti na internetu, najviše zanimanja, ovi mladi ljudi pokazali su za praktične radnje brčanske Policije.

„Drugu godinu za redom naši polaznici zajedno sa organizatorima biraju sami teme koje ih najviše zanimaju, a svakako najviše pažnje usmjereno je na kriminalističkoj tehnici i opremi, te rad specijalne policije“, dodao je Jašarević.

Jedna od polaznica Ljetne policijske škole Vanja Bogojević koja je prvi put na ovoj jedinstvenoj manifestaciji, istaknula je kako će ponijeti lijepa iskustva i kako se nada da će i naredne godine ponovno se vratiti u policijsku školu.

Rijad Mehmedović jedan od najmlađih polaznika, koji ima 15 godina, također je izrazio svoje zadovoljstvo stečenim znanjem, te se u budućnosti vidi kao policajac, koji će uvijek biti spreman pomoći sugrađanima u nevolji.

I ovogodišnjoj, devetoj po redu Ljetnoj policijskoj školi, pridružile su se brojne organizacije kao potpora, a to su gradonačelnik Brčko distrikta, Kancelarija OSCE-a Bosne i Hercegovine, Međunarodna organizacija za migracije i Crveni križ Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!