RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završena rekonstrukcija Ginekologije

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić zajedno sa članovima Vlade i rukovodstvom Skupštine, obišao je danas renoviranu zgradu Ginekologije u krugu Bolnice u Brčkom.

Nakon završetka svih radova, brčanska Ginekologija sad ima dvije moderne  operacione sale, četiri boksa za porode i pedeset kreveta za ležanje pacijentica.

“Nama i dalje ostaje da ulaganjima u novu medicinsku opremu, objekte, ali i kadrove  dovedemo brčansko zdravstvo na nivo koji ono zaslužuje i koji se od njega očekuje”,  naglasio je gradonačelnik Milić.U brčanskom Porodilištu se godišnje obavi oko 800 poroda, ali i preko 500 hirurških  operacija koje imaju veze sa ginekološkim oboljenjima kod žena. Prim dr. Slavko Nikić, šef brčanske Ginekologije posebno naglašava problem sa nedostatokm stručnog kadra, ne samo ljekara ginekologa i akušera nego i babica jer sve više mladi medicinari odlaze u inostranstvo.Renoviranje objekta Ginekologije u brčanskoj Bolnici je trajalo četiri mjeseca i koštalo je oko 300 hiljada KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otvoreno klizalište na Blatuši

Sandra Živković

Брчко: Милић и Филиповић одржали састанак са амбасадорима Шпаније и Холандије у БиХ

Radio Brčko

Delegacija Kantona Sarajevo kod gradonačelnika Brčkog

Admir Kadrić