Brčko

Gradonačelnik Milić mladim Brčacima uručio bicikla povodom Evropske sedmice mobilnosti

Programu su prisustvovali i članovi organizacija civilnog društva Ana Кotur-Erkić i Željko Lazarević

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić danas je dodijelio bicikla i zaštitnu opremu mladima sa područja Distrikta, povodom Evropske sedmice mobilnosti i sutrašnjeg Svjetskog dana bez automobila.

Na prijedlog brčanskih organizacija civilnog društva, gradonačelnik Siniša Milić, danas je biciklo uručio Nemanji Кuvaču koji ima Daunov sindrom, aktivan je, voli da pliva i vozi bicikl u slobodno vrijeme, Ismailu Selmanoviću, studentu i omladinskom aktivisti koji izvještava o mladima iz našeg grada i u svakodnevnim aktivnostima koristi alternativni prijevoz, te Matei Brkić, jednoj od najboljih srednjoškolki u Distriktu koja će se služiti biciklom kada nastavi školovanje na fakultetu u Osijeku.

„Cilj je da, kroz ovu akciju, promovišemo zdrave stilove života i ukažemo na potrebu poštovanja principa ravnopravnosti za sve građane Brčko distrikta BiH s jedne strane, a s druge strane da utičemo na svijest naših građana kada je u pitanju očuvanje životne sredine s obzirom da Brčko ima 32.000 vozila na 83.000 stanovnika“, rekao je gradonačelnik Milić i dodao da su u ovoj akciji prepoznati mladi ljudi koji, svako na svoj način, zaslužuju da dobije bicikl.

Darivani mladi Nemanja, Matea i Ismail, uz riječi zahvalnosti gradonačelniku, kazali su da će im bicikli sa zaštitnom opremom svakako koristiti u budućem radu i životu.

Programu su prisustvovali i članovi organizacija civilnog društva Ana Кotur- Erkić i Željko Lazarević.

Kotur-Erkić je ispred Antidiskriminacijskog foruma Brčko koji je neformalna koalicija nevladinih organizacija i građanskih aktivista.

Ona je kazala da je važno što su u ovu aktivnost, prvi put, uključene osobe sa invaliditetom iz drugačijeg ugla, a što je bitno za uključivanje i ovih osoba u redovne tokove života.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button