RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Završeni “Ljetni kampovi” Omladinske organizacije Svitac

Petodnevni „Ljetni kampovi“ Omladinske organizacije Svitac, koji su se održavali u brčanskom Omladinskom centru, danas su završeni. Kampovi su okupili veliki broj zainteresiranih učesnika.

Cilj radionica „Ljetnih kampova“, pored razvijanja kreativnosti i praktičnih vještina kod svih učesnika, bio je i uvesti školarce u početak nove školske godine. Kampovi su okupili oko 80 polaznika uzrasta od 4 do 18 godina, koji su učestvovali u muzičkim, jezičkim i kreativnim radionicama, kazala je Dina Vošanović, koordinatorica dnevnih aktivnosti ove organizacije.

„Na kreativnim radionicama smo razgovarali o umjetnosti, ali i na kreativan i zabavan način učili smo o pravilima ponašanja u saobraćaju gdje smo napravili jedan poligon sa saobraćajnim znakovima. Također smo održali i prezentacije o engleskoj i njemačkoj kulturi, gdje smo pripremili prigodan kviz za dječiji uzrast. Na jezičkim kampovima smo učili engleski i njemački jezik kroz zabavne aktivnosti. A na muzičkom kampu smo imali malo starije učesnike od 10 do 16 godina gdje su vježbali razne ritmove svirajući bubnjeve i ostale udaraljke“, pojasnila je Vošanović.

Sve sadržaje radionica kreirali su i vodili domaći i međunarodni volonteri ove organizacije. Jedan od takvih volontera je Predrag Jovanović iz Brčkog, koji je bio zadužen za realizaciju muzičkih radionica.

„Djeci su aktivnosti jako interesantne. Veoma brzo shvataju ono što im objasnimo. Napravilo smo lijepu muzičku kompoziciju, tako da mislim da im je bilo zabavno, a nama možda i zabavnije u radu s njima“, rekao je Jovanović.

Isključivo pozitivne utiske o kampovima podijelili su učesnici, ali i njihovi roditelji.

„Mnogo mi se dopadaju „Ljetni kampovi“ jer sam upoznala dosta novih drugara. Radimo zanimljive stvari i mnogo je kretivno“, kazala je jedna od učesnica radionica.

„Moje dijete ima četiri godine, dolazimo svaki dan i ja i moja djevojčica zadovoljne smo aktivnostima, tj. njihovom raznovrsnošću“, istakla je majka jedne od polaznica radionica.

Prema riječima organizatora “Ljetnih kampova”, sutra će se s početkom od 12 sati u Omladinskom centru održati i „Dječiji dan“, gdje će biti predstavjeni rezultati aktivnosti provedenih u okviru „Ljetnih kampova“, te održati i prigodna zabava. Prisustvo i učešće ovom događaju je besplatno i otvoreno za sve građane Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U brčanskoj Omladinskoj organizaciji „Svitac“ međunarodni i lokalni volonteri održavaju radionice za djecu i mlade

Emina Osmić-Hajdarević