RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završetak radova na fontani do kraja septembra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon što je izvođač radova na izmiještanju fontane Mladosti u centru Brčkog uveden u posao 11. maja, u proteklom periodu završen je najveći dio pripremnih zemljanih radova i iskop mašinske prostorije gdje će biti smješten tehnički dio za rad fontane.

Stanovnici Brčko distrikta imaju priliku da svakodnevno vide kako napreduju radovi na novom lokalitetu gradske fontane s obzirom da se gradilište nalazi u centru grada.

„Za dvadeset dana bit će završeni i betonski nadzemni radovi čime će korito fontane dobiti obrise svog budućeg  izgleda, nakon toga će se pristupati oblaganju fontane sa granitnim pločama kao i instaliranju rasvjete sa  vodenim mlaznicama“, kazao je Adnan Skenderović, koordinator ovog projekta.

Skenderović je istakao da će se prije konačnog instaliranja skulpture “Ribice” na novu lokaciju, izvršiti i njeno čišćenje i ugradnja dodatnih mlaznica.

Nakon izmiještanja skulpture na novu lokaciju korito stare fontane će ostati na svom mjestu i postoji plan da se  na tom lokalitetu postavi druga skulptura kako bi i ta fontana bila u funkciji.

Svi radovi na izmiještanju gradske fontane trebaju biti završeni do kraja septembra ove godine a cjelokupan projekat će koštati 282 hiljade KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Prisjećanje na grandioznost Seada Ekmečića

Admir Kadrić