Brčko

Brčko: Zdravstveni radnici preumorni, apel građanima da se pridržavaju mjera protiv koronavirusa

U brčanskoj Covid bolnici trenutno leži 17 pacijenata, od kojih je troje s teškom kliničkom slikom, koliko i onih s lakšom, te 11 sa srednje teškom kliničkom slikom. To nam je potvrdio specijalista za plućne bolesti dr. Slađan Miranović, koordinator za borbu protiv korona virusa pri Javno zdravstvenoj ustanovi Distrikta.

Kako je dr. Miranović rekao većina pacijenata ima obostranu upalu pluća i više združenih bolesti, te su pod intenzivnom terapijom. Najmlađi ima osam godina, no svi pacijenti koji leže u Covid bolnici su trenutno stabilno.

Kapaciteti bolnice zasada nisu prepunjeni jer je osposobljen dodatni prostor i više od 30 kreveta.

Ovom prigodom dr. Miranović uputio je još jedan apel građanima da se pridržavaju mjera i preporuka u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa.

“Zdravstveno osoblje je jako umorno. Mi ispunjavamo profesionalne zadatke, ali ovo traje dugo. Zbog toga bih zamolio stanovništvo da poštuju epidemijske mjere. Mi ne možemo utjecati na to, ali svaki pojedinac može svojim ponašenjem u društvu “, istaknuo je dr. Miranović, te naglasio da zasada imaju neophodnu zaštitnu opremu, ali da su vidljivi nedostaci u dijagnostici, poput CT-a.

Na Odjelu za ginekologiju brčanske Bolnice smješteno je šest suspektnih pacijenata na COVID-19.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button