RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zvanično u funkciji fiskulturna sala za osnovce u Rašljanima

U okviru obilježavanja 21. godišnjice Brčko distrikta BiH, danas je u Rašljanima zvanično puštena u funkciju novosagrađena fiskulturna dvorana namijenjena za odvijanje nastave 120 učenika tamošnje osnovne škole.

„Dvorana je bila nasušna potreba učenika ove područne škole i više je nego sigurno da uloženih 520.000 za izgradnju i 40.000 maraka, za sportsku opremu, je na pravi način uložen budžetski novac“,  rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade, Zoran Bulatović. Učenici ni prilikom današnjeg svečanog otvaranja, nisu krili zadovoljstvo što mogu osjetiti čari dvoranskog prostora i unutar njega bavljenja sportom, dok je direktor škole Mirza Šibonjić istakao da je na ovaj način omogućeno i učenicima iz Rašljana, ne samo u skladu sa nastavnim programom, kvalitetno izvođenje nastave, već da i kada odu u srednje škole, imaju osjećaj korištenja dvorane.

„Ovu fiskulturnu salu ne koriste samo učenici nego i mještani Rašljana, za rekreaciju, pa je u punom smislu riječi, potpuno u funkciji“, rekao je Šibonjić. Gradnja dvorane započela je 2017. godine, te je za manje od tri godine završena, na veliku radost svih mještana.

„Izgradnja dvorane potvrđuje opredjeljenost brčanske Vlade za ravnomjernim ulaganjem u sva područja u Distriktu. Na ovaj način za svih 124 učenika škole, stvoreni su jednaki uslovi za kvalitetno odvijanje nastave, čime su izjednačeni sa učenicima škola u gradu. Na ovaj način, potvrđujemo i našu opredjeljenost da pomognemo sve sredine u Distriktu, kako bi kroz ulaganje budžetskog novca, svi uživali u jednakim mogućnostima i pravima“, rekao je gradonačelnik Brčkog, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održane radionice u osnovnim školama u Bijeloj i Rašljanima

Mirsad Zahirović

Брчко: Колегијум Владе осудио инцидент у Рашљанима

Radio Brčko

Završen regionalni put u Rašljanima koji povezuje Brčko i Srebrenik

Mirsad Zahirović