RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Posljednje obilne padavine pokrenule nova klizišta u Brčko distriktu

Nakon posljednjih obilnih padavina, na području Brčko distrikta su se aktivirala dva nova klizišta u naselju Rašljani gdje jedno od njih ugrožava dalekovodni stub dok je na drugoj lokaciji pokrenut blatni tok. Bujice su pokrenule i neka stara klizišta.

„Na oba ova lokaliteta za sad nisu preduzimani nikakvi sanacioni radovi dok se tlo ne stabilizuje a nakon toga će nadležne službe procijeniti kako zaustaviti dalju eroziju tla odnosno blatni tok koji može dovesti do zatrpavanja korita rijeke i stvaranja vještačke akumulacije“, istakao je Mirsad Hasanbašić koordinator za krizne situacije.

Nakon posljednih kiša tlo se pokrenulo i na već ranije aktivnim klizištima u naseljima Palanka i Štrepci a bujice su ugrozile i gradilišta na započetim radovima saniranja podstojećih klizišta.

Na području Brčko distrikta je trenutno registrovano između 70 i 80 klizišta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Uskoro sanacija klizišta na savskom nasipu u Krepšiću

Mirsad Zahirović

Završen regionalni put u Rašljanima koji povezuje Brčko i Srebrenik

Mirsad Zahirović

Nevrijeme pruzrokovalo materijalne štete u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović