RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brojne aktivnosti Crvenog križa /krsta Brčko distrikta u rujnu mjesecu

Organizacija Crvenog  križa/ krsta Brčko distrikta BiH će u sljedećem razdoblju  sprovoditi program zimske pomoći za socijalno ugrožene kategorije, kazao je Denis Šehanović, tajnik Crvenog križa/krsta Brčko distrikta BiH.

On je istaknuo da ovaj program četiri zadnje godine pomaže švicarski Crveni križ sа sredstvima u iznosu od 30.000 do 35.000 maraka koji se putem bonova odnosno čekova distribuiraju socijalno ugroženim ljudima.

Od ostalih aktivnosti, Šehanović navodi projekat pripreme i odgovora na katastrofe

Prva aktivnost u rujnu mjesecu je odlazak tima spasitelja u Istarsku županiju gdje će nazočiti treninzima i vježbama koji će trajati četiri dana.

Rukovodstvo Crvenog križa BiH kao i distrikta Brčko su, s norveškim Crvenim križem, pozvani od 23. do 26. 09. 2017. godine u Minsk, u Bjelorusiju, na konferenciju kako bi prezentirali projekat kao dobru platformu kako treba raditi određene projekte.

Crveni križ Brčko distrikta je aplicirao u Vladi Brčko distrikta za izdvajanje sredstava za  nabavu jednog sepecijaliziranog vozila sa svim potrebnim dodacima za prijevoz invalidnih osoba odnosno učenika od kuće do škole i obratno kojih na prostoru Brčkog ima šesnaest.

“Sredstva za nabavu  vozila, a riječ je o kombiju za šest osoba iznose oko 45.000 KM” , dodao je još Denis Šehanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.